The Whitest Boy Alive

Börjar tappa koll på vad fok lyssnar på i allmänhet så The Whitest Boy Alive kanske inte är helt underskattade egentligen, men bra är det iallafall... och det är ju dumt att chansa :)

Tydligen så började The Whitest Boy Alive med att göra elektronisk dansmusik, men är numera ett popband med elgitarr, trummor, bas o.s.v. som spelar "minimalistisk pop" enligt wikipedia. Debutskivan Dreams kom ut under 2006.

Gruppen är baserad i Tyskland och har en norsk sångare/gitarrist i form av Erlend Øye från Kings of Convinience. Förutom att Øye sjunger även här, finns det också andra likheter ljudmässigt, fast inget jag riktigt lyckas sätta fingret på. En sak de iallafall har gemensamt är att båda grupperna har ett riktigt bra låtmaterial med en väldigt hög lägstanivå. På Dreams finns bara bra låtar.

Kommentarer
Postat av: Linnea

Kul att du tog upp Whitest boy alive, är nämligen ett stort fan av både dom och Kings of Convenience, i synnerhet Erlend Oye himself (lite av besatt faktiskt..)
Likheterna ja, det är svårt som du säger. Skillnaderna är enklare att urskilja, skulle vilja säga att Whitest's låtar är mer uptempo och mer elgitarr än K.o.C.
Allt bra föressten?

2007-05-31 @ 22:21:52
Postat av: Anonym

Åberg alltså!
Hittade dig via Sophies sida.

2007-05-31 @ 22:24:04
Postat av: erco

Hallå! Kul att du hittade hit.
Jorå det är bara bra, ska ut och njuta av det fina vädret med lite vindsurfing nu på förmiddagen. Och snart är det sommar. Kan det vara så att du tar studenten nu?
Härligt med ett till KoC- och Whitest boy alive-fan förresten. Du kanske har några bra rekommendationer själv?

2007-06-02 @ 09:59:25
Postat av: Nea

Hej!
Ja, det stämmer, jag tar studenten nu på torsdag faktiskt. Är inte du också klar med din utbildning nu?
Appropå Erlend, skulle vilja rekommendera hans soloalbum "Unrest" från 2003. Om du inte redan kommit i kontakt med det. Stuket är elektronika, inte alls särskilt likt KoC som man skulle kunna tänka sig att det är. Sedan finns ju en kvinna som heter Feist som har samarbetat med KoC på deras "Riot on an empty street", som också är att rekommendera.
Ha det bra!

Postat av: erco

Torsdag är det ju faktiskt idag, så grattis på studenten! Jag börjar väl närma mig slutet också, det tar lite tid bara :)
Jag provade Feist och hon var trevlig att lyssna på, varierat och lagom elektroniskt. Vad gäller Erlends egna album så gillade jag inte riktigt det när det kom ut, med det kanske börjar bli dags att ge det en chans till.

2007-06-07 @ 23:57:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback