Kaki King

Har ju inte skrivt något inlägg på över ett år och jag har väl inga ambitioner att sätta igång igen, men det verkar vara någon eller några som tittar förbi nån gång ibland så jag kände mig tvungen att bjuda på nåt nytt.

Någon som jag har lyssnat väldigt mycket på senaste året är singer/songwriter/gitarristtjejen Kaki King som jag ramlade över av en konstig anledning. Jag började lyssna på hennes första skiva 'Everybody loves you' och fastnade direkt för det lite annorlunda soundet.

Det enda som hörs är hennes akustiska gitarr vilket kan kännas lite tråkigt och platt på förhand, men det funkar så jävla bra. Katherine King som hon egentligen heter är en riktig gitarrvirtuos och producerar alldeles underbara ljud med det här enda instrumentet.  Och framförallt så skapar hon riktigt sköna rytmer, vilket nog är det jag gillar bäst med hennes musik. Men då är jag en riktigt sucker för sådär lagom lätt invecklade rytmer också. Även om Kaki hanterar gitarren som om hon aldrig gjort något annat så skulle det absolut inte låta så här bra om de inte var för att hon är en grym låtskrivare också. Det här faller mig verkligen rätt på läppen.

Ju fler skivor hon släppt, desto fler instrument verkar hon använda sig av (t.o.m sång) och desto längre går hon från sitt ursprungliga avskalade och på sätt och vis enkla ljud. Men absout inte på något dåligt sätt. Hon är antagligen en ännu skickligare gitarrist och fortfarande en talangfull låtskrivare, och det låter absolut bra. Den senaste skivan t.ex. är riktigt bra och definitivt spelvärd. Även om fler instrument är inblandade så är det fortfarande gitarrfokuserat och sköna rytmer som bara Kaki King kan göra. Men jag har ändå en sweet spot för hennes två första skivor som jag måste rekommendera lite extra. Lite mer avskalat, lite bättre.

Slutligen så måste jag bara rekommendera bästa låten: Night After Sidewalk. Den fångar mig varje gång.